محفل قرآن امیرالمؤمنین ( علیه السلام )

اصفهان ؛ خمینی شهر ؛ شبهای جمعه ؛ سیّار

محفل قرآن امیرالمؤمنین ( علیه السلام )

اصفهان ؛ خمینی شهر ؛ شبهای جمعه ؛ سیّار

محفل قرآن امیرالمؤمنین ( علیه السلام )

مقام معظم رهبری(مدظله العالی)

انس با قرآن
انس با قرآن دلهاى ما را با معارف قرآن آشناتر خواهد کرد. هرچه در دنیاى اسلام کمبود هست، بر اثر دورى از معارف الهى و معارف قرآنى است. قرآن کتاب حکمت است، کتاب علم است، کتاب حیات است. حیات امتها و ملتها در آشنائى با معارف قرآن و عمل به مقتضاى این معارف و عمل به احکام قرآنى است. انسانها اگر طالب عدالتند و از ظلم بیزارند، راه مبارزه‌ى با ظلم را باید از قرآن فرا بگیرند. انسانها اگر طالب علمند و به وسیله‌ى معرفت و آگاهى و علم میخواهند زندگى را رونق ببخشند و راحت و رفاه را براى خودشان تأمین کنند، راهش به وسیله‌ى قرآن نشان داده میشود. انسانها اگر در پى ارتباط با خداى متعال و صفاى معنوى و روحى و آشنائى با مقام قرب الهى هستند، راهش قرآن است.
ضعف ما امت مسلمان، عقب‌ماندگى ما، کج‌رفتارى‌هاى ما، کج‌تابى‌هاى ما در مسائل اخلاقى و زندگى، همه‌ى اینها ناشى از دورى از قرآن است.
نقش قرآن این است که ما را از لحاظ ماده و معنا اعتلاء ببخشد؛ و این کار را قرآن میکند. کسانى که با تاریخ آشنا هستند، نمونه‌هایش را در تاریخ دیدند؛ و ما مردمِ این زمان، در زمان خودمان داریم نمونه‌هایش را مشاهده میکنیم. یک نمونه، همین شما ملت عزیز ایران هستید......
به همین اندازه که ما یک قدم به سمت قرآن، به سمت معارف قرآنى برداشتیم - که آنچه که ما به سمت قرآن حرکت کردیم، واقعاً یک قدم هم بیشتر نیست - خداى متعال به ما عزت داده است، به ما حیات داده است، به ما آگاهى و بصیرت داده است، به ما قدرت و قوّت بخشیده است.....


⚜کانال محفل قرآن امیرالمؤمنین«ع»

فعالیت در زمینه های مختلف از جمله:
✅مکتوب بیانات استاد رفیعی«سخنران محفل»
✅مباحث معرفتی
✅آشنایی با سوره های قرآنی
✅نشر آثار شهدا
✅مهدویت
✅نهج البلاغه
✅و...
🎈برای پیوستن به این کانال روی لینک زیر کلیک کنید.🎈

https://telegram.me/mahfel110

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

آخرین نظرات

خلاصه ای از مبحث ارائه شده توسط استاد رفیعی در آخرین جلسه سال 92 

 

بعضی عبادات روزانه است مثل نماز، بعضی هفتگی اند بعضی سالیانه، مثل اعمال شب قدر. نظافت ها هم همین گونه اند بعضی را هر روز انجام می دهیم بعضی را سالی یک بار. حساب و کتاب نفس هم باید به همین شکل باشد.

وقتی بوی بهار می آید و سال نو نزدیک می شود انسان ها حساب و کتاب زندگی مادی خودشان را انجام می دهند و رفت و روب می کنند. اینها وقتی است که انسان توجه کند، آخر سال شده است. در مراقبت از نفس هم وقتی انسان موفق به انجام این کار می شود که توجه داشته باشد در چه وضعیتی است.

کار هوای نفس اعدام عقل و دانش انسان نیست به صورتی که آنها را نابود کند بلکه عقل و دانش و امتیازات انسان را اسیر خود میکند. اسارت آنها بدتر از اعدام آنهاست. در اسارت از امتیازات آنها در جهت سوء، استفاده خواهد شد. مانند وقتی که عالمی نظری اشتباه بدهد یا اقدامی اشتباه انجام دهد اثرات مخرب آن بسیار بیشتر از اعمال اشتباه یک انسان معمولی است. در غرب نیز از پیشرفت هایی که شده است در جهت منفی سوء استفاده کرده اند اگر این پیشرفت ها نبود امکان این همه اثر گذاری منفی هم وجود نداشت.

حضرت رسول اکرم(ص) می فرمایند: اعدی عدوک نفسک التی بین جنبیک، دشمن ترین دشمنان تو نفس توست که بین دو پهلوی توست.

جنگ با نفس، آتش بس ندارد تا وقتی انسان از این دنیا برود این جنگ ادامه دارد.

مانند ابتدای خواب که سبک است و انسان به راحتی بیدار می شود ولی هر چه بگذرد خواب انسان سنگین میشود هر چه سن انسان هم بالا برود دیگر مبارزه با رذائل نفس خیلی مشکل می شود. این سالها خواهد آمد و رفت. سالیان سال نو می شود اما اگر دلهای ما نو نشود ضرر کرده ایم. عید نوروز، عید درختان و طبیعت است عید مؤمن نیست.

الان میل ما این است که خوب بخوریم، خوب بپوشیم و زندگی مرفهی داشته باشیم، اگر با هوای نفس مبارزه کردیم و از خانم فاطمه زهرا(س) کمک طلبیدیم مبدأ میل ما تغییر می کند. مبدأ میل ما خدا می شود. نه میل، بلکه مبدأ میل، به جز خدا را نمی خواهد. اگر مبدأ میل عوض شد از گناه بیزار می شوید. در مجلسی که غیبت می شود نمی توانید حضور داشته باشید. نه تنها انسان بخشنده می شود بلکه از بخشندگی لذت می برد.

وعده ی بهشت و دنیا نسیه نیست همین دنیا برای انسانها بهشت و جهنم خواهد بود. مثلا کسی که حسادت می ورزد بیش از همه خود او اذیت می شود و کسی که مبدأ میلش خدا باشد در همین دنیا در بهشت است.

 

دانلود سخنرانی و مناجات

دریافت


نظرات  (۱)

تشکر از استاد رفیعی...
واقعا انسان از مباحث ایشون لذت میبره
خدا خیرشون بدهد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی